Autor: Heiki Hepner • 15. mai 2024

Puiduturul on langus peatunud

Kevadine puiduvarumise peatumine on endaga kaasa toonud suurema nõudluse jämesortimentide järele, mis tähendab lähiajaks ka hinnatõusu, kirjutab metsandusspetsialist Heiki Hepner Erametsaliidu puiduturu I kvartali ülevaates.
Kevadisel pesitsusajal on metsatööd peatatud ning sellest tingitud nõudluse kasv surub ka ümarpuidu hinda ülespoole.
Foto: Toomas Kelt

Kevad on kaasa toonud kevad-suviste raiete keelu ja lõpetab aasta teises kvartalis peaaegu täielikult puiduvarumise. See on tekitanud ettevõtetes, mis kasutavad jämesortimenti, suurema nõudluse, et tagada piisav laovaru järgnevaks kolmeks kuuks. Lühemas perspektiivis tähendab see, et enamus hindasid on tõusnud või tõusmas. Ja seda vaatamata kestvale majanduslangusele ja kõrgete intressimäärade püsimisele. Kui aga võrrelda esimese kvartali hinda aastatagusega, siis on ainsana hind tõusnud okaspuupaberipuidul ja küttepuidul.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077