Autor: Toomas Kelt, Sigrid Kõiv • 14. veebruar 2024

Metsavarumise tulemused langesid tuntavalt

Metsavarumisega tegelevate ettevõtete koondkäive langes eelmise aasta viimases kvartalis võrreldes aastataguse ajaga 133 miljonit eurot, aastaga langes koondkäive 18%, selgub värskest Äripäeva Infopanga metsatööstuse konkurentsiraportist.
Metsavarumine oli languses pea kogu eelmise aasta.
Foto: Toomas Kelt

Eelmise aasta lõpus tegutses valdkonnas 371 ettevõtet, neist 314 ületavad 100 000-eurost käibepiiri. Aastaga kahanes seda piiri ületavate ettevõtete arv 43 võrra. Valdkonna nelja viimase kvartali ehk 2023. aasta koondkäive oli 580,4 miljonit eurot, aasta varasemaga võrreldes kahanes see 18,6%. Valdav enamus langusest tuleb neljandast kvartalist, mil koondkäive kahanes 15,2%, kuid kahanemine algas juba eelmise aasta teisest kvartalist ja on kestnud viimase kolm järjestikust kvartalit. Andmed on antud ilma RMK vastavate näitajateta.

Äripäeva Infopanga metsavarumise kvartaliraportiga saab tutvuda siin.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077