Autor: Heiki Hepner • 16. veebruar 2024

Puiduturu ülevaade: aasta algas puiduhindade osalise tõusuga

Erametsaliidu hinnastatistika järgi iseloomustas jaanuarikuu puiduturgu okaspuupalkide ja okaspuu paberipuidu hinnatõus.
Heiki Hepner prognoosib ümarpuidu hindadele stabiilsust.
Foto: Veiko Tõkman

Metsandusspetsialist Heiki Hepneri koostatud puiduturu ülevaate järgi tõi aasta algus endaga kaasa okaspuupalkide mõõduka kallinemise. Männipalgi hind tõusis 2,8%, männipeenpalgil 4,6% ja kuusepalkidel ca 1,5%. Kolme kuu taguse ajaga võrreldes on hinnatrend sama, männipalk kallines 3,1%, männipeenpalk 4,4% ja kuusepalgid ca 2%. Eelmise aasta jaanuariga võrreldes on hinnad arvestatavalt kukkunud, nii on okaspuupalgid aastaga odavnenud 10-14%.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077