Autor: Tööstusuudised.ee • 22. märts 2023

Lõuna-Eesti inimeste toimetulekus on võtmeroll metsa- ja puidutööstustel

Metsa- ja puidutööstusel on Eesti majanduses jätkuvalt suur roll nii maapiirkondade tööandjana kui ka riigikassa täitjana, selgus uuringufirma E&Y läbi viidud uuringust “Metsa- ja puidusektori sotsiaalmajanduslik mõju.”
Üks suuremaid tööandjaid Lõuna-Eestis on Võrumaal tegutsev Toftan.
Foto: Raul Mee

“Tulemused näitavad selgelt, et valdkonna ettevõtete mõju meie majandusele on märkimisväärselt suur, seda nii lisandväärtuses kui ka tööhõives. Arvestades kogu sektoriga seotud majandustegevust, luuakse ühe miljoni tihumeetri puidu töötlemisel 264,7 miljonit eurot lisandväärtust. Eriti suur roll on metsa- ja puidusektoril just maapiirkondade tööhõives - 16% Lõuna-Eesti töökohtadest on kas otse või kaudselt seotud metsa- ja puidutööstusega," sõnas uuringu läbiviija, E&Y konsultatsiooni valdkonna partner Siim Aben.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077