• 02.11.22, 13:40

Eesti toiduainetööstused sihivad süsinikneutraalset ja jäätmevaba tulevikku

Avatud toidutööstuste nädala raames läbi viidud küsitlusest selgub, et Eesti toiduainetööstused muutuvad üha keskkonnasõbralikumateks ning suuremateks tulevikusihtideks on ressursside kokkuhoidmine, jäätmevaba tootmine ja süsinikneutraalsus.
Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp kinnitab, et hoolimata hetkeolukorrast on Eesti toiduainetööstustel mõtted tulevikku suunatud.
  • Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp kinnitab, et hoolimata hetkeolukorrast on Eesti toiduainetööstustel mõtted tulevikku suunatud.
  • Foto: Raul Mee
„Tänavune avatud toidutööstuste nädal on pühendatud kestliku toidusüsteemi tutvustamisele, milles suur vastutus langeb ka toidutööstuste õlgadele. Kuigi elame mitme keerulise kriisi tippajal ning olukord nii Eesti, kui maailmaturul on keeruline ja rohkesti väljakutseid pakkuv, ei loobu meie tööstused ka pikemast strateegilisest mõtlemisest ning mõeldakse üha tõsisemalt sektori süsinikjalajälje vähendamisele,“ ütles Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp.

Seotud lood

Uudised
  • 31.10.22, 16:06
Avatud toidutööstuste nädal keskendub kestlikule toidusüsteemile
Traditsioonilise avatud toidutööstuste nädala raames tutvustavad Eesti toidutootjad tarbijatele oma igapäevatööd. Üritus toimub tänavu taas virtuaalselt ning selle aasta fookusesse on võetud kestliku toidu tootmine ja kestlik toidusüsteem, kus on oma roll ka tarbijal.
Uudised
  • 27.09.22, 09:09
Toidutootjate ühendused: tootjate hädaolukorda ei saa rohkem eirata
Riik peab energiakriisi lahendamisel arvestama kõikide toiduainetööstusettevõtete vajadustega ning leevendusmeetmeid rakendama ka suurematele toidutootjatele, leiavad Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda ja Eesti Toiduainetööstuse Liit.
Uudised
  • 19.09.22, 13:51
Toiduliit: hinnalagi väikeettevõtetele hinnatõusu ära ei hoia
Valitsuskoalitsiooni eelarvenõupidamisel otsustati laiendada elektri universaalteenust ka mikro- ja väikestele ettevõtetele, kuid keskmistele ja suurettevõtetele seni pole valitsuse poolt antud selget signaali. Ligi 90% toidutootmise turust moodustab just suuremate tootjate toodang ning kui hinnalagi ei laiene ka peamistele toidutootjatele, on toidu hinnatõus vältimatu.
  • ST
Sisuturundus
  • 12.12.25, 12:35
Tark energiamajandus peaks olema ettevõtete strateegiline valik
Energiaturg on murdepunktis. Taastuvenergia kiire kasv, võrkude piiratud läbilaskevõime ja desünkroniseerumine Venemaa elektrisüsteemist on viinud Eesti energiasüsteemi Euroopa sagedusalasse ja tänu sellele oleme ettearvamatu naabri elektrisüsteemist sõltumatud. Samas peame koos naabrite Läti, Leedu ja Soomega hoidma energiasüsteemi toimimas ja panustama rohkem varustuskindluse tagamiseks. Tuleb mitte ainult rääkida muutustest, vaid ehitada süsteeme, mis on juhitavad ja mis võimaldavad ettevõtetel uues reaalsuses raha teenida, riske vähendada ja energiat targalt juhtida.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele