Autor: Tööstusuudised.ee • 19. september 2022

Toiduliit: hinnalagi väikeettevõtetele hinnatõusu ära ei hoia

Valitsuskoalitsiooni eelarvenõupidamisel otsustati laiendada elektri universaalteenust ka mikro- ja väikestele ettevõtetele, kuid keskmistele ja suurettevõtetele seni pole valitsuse poolt antud selget signaali. Ligi 90% toidutootmise turust moodustab just suuremate tootjate toodang ning kui hinnalagi ei laiene ka peamistele toidutootjatele, on toidu hinnatõus vältimatu.
Toiduliidu juht Sirje Potisepp on seisukohal, et riigi abi vajavad ka suured toiduainetööstused.
Foto: Raul Mee

Toiduliidu juhataja Sirje Potisepa sõnul üldist hinnataset toidule määravad just keskmised ja suurettevõtted, kuna neile kuulub ligi 90% turust ning toiduhindade taskukohasust saavad tagada just suured tootjad. „Elektrihinna leevendus mikro- ja väikeettevõtjatele on tore samm ettevõtluse toeks, kuid selle mõju turuolukorrale ja üldisele toiduhindade tasemele jääb olematuks,“ ütles Potisepp.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077