Autor: Tööstusuudised.ee • 23. august 2022

Toiduainetööstused: energia hinnalagi aitaks ohjeldada toidu hinnatõusu

Täna toimunud Eesti suuremate toiduainetööstuste juhtide erakorralisel kohtumisel töötati välja kolm ettepanekut, kuidas ennetada ohjeldamatut toidu hinnatõusu ning tagada Eesti toidujulgeolekut süveneva energiakriisi aegadel.
Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp.
Foto: Raul Mee

Prognooside järgi tõusevad algaval kütteperioodil elektri ja gaasi hinnad senistest veel vähemalt kaks korda ning lõpuks jõuab viimase aasta enegriakandjate enneolematu hinnatõus ka poelettidele. „Seega meie esimene ettepanek riigile on kehtestada toiduainetööstusele elektri ja gaasi piirhind sarnaselt sellele, nagu seda kavatsetakse kehtestada ka eratarbijale,“ kommenteeris Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077