Autor: Tööstusuudised.ee • 22. september 2022

Eesti otsib taas parimat puitehitist

Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liit kuulutab 20. korda välja “Aasta puitehitise” konkursi. Algatuse eesmärk on tõsta esile uusi ehitisi, mille puhul on kasutatud puitu parimal võimalikul viisil nii rohepöörde, arhitektuurses kui ka ehituslikus mõttes. Konkursile saab töid esitada 7. oktoobrini.
Raitwoodi puidust kontorihoone osales konkursil 2017. aastal.
Foto: Raitwood

Konkursi korraldaja ning Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu konsultant Erik Konze märkis, et puidul on mitu väga head omadust: see on kerge ja vastupidav, samas on see keskkonna- ning inimsõbralik. “Lisaks iseenda tervise hoidmisele peame me mõtlema ka looduse säästmisele ning ettevõtmise peamine eesmärk ongi astuda samme ehitussektori süsinik neutraalseks muutmise poole,” ütles Konze. Ta lisas, et kuigi Eesti on puidu kasutamises ehitussektoris maailmas juba arvestatav suunanäitaja, vajame me endiselt rohkem motivatsiooni selle materjali kasutusele võtuks.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077