Autor: Tööstusuudised.ee • 22. mai 2022

Estonian Celli juhile Siiri Lahele anti aasta töösturi tiitel ametlikult üle

Mullu novembris aasta töösturi tiitli pälvinud Estonian Celli juht Siiri Lahe sai tiitli ametlikult vastu võtta alles pool aastat hiljem. Äripäev, Tööstusuudised.ee ja ABB käisid laureaati õnnitlemas 19. mail ettevõtte Kunda tehases.
Harro Puusild, Siiri Lahe ja Jukka Patrikainen
Foto: Tööstusuudised.ee

Aasta tööstur 2021 kuulutati välja 17. novembril 2021 konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022", kus Siiri Lahe ise kahjuks osaleda ei saanud. ABB Balti riikide juht Jukka Patrikainen ning Äripäeva esindaja ja Tööstusuudised.ee juht Harro Puusild külastasid 19. mail Estonian Celli tehast, et laureaati õnnitleda ja tiitel ametlikult üle anda.

Siiri Lahe on Estonian Celli juhtide hulka kuulunud juba ligi kümme aastat ja andnud selle aja jooksul ettevõtte arengusse märkimisväärse panuse. Lahet kirjeldatakse kui koostööle orienteeritud tööstusjuhti, kes väärtustab avatust ja koostöövalmidust nii töötajate, klientide kui partneritega. Lahe on teinud ettevõtte arendamise nimel n-ö vaikset järjepidevat tööd.

Loe lisaks
Aasta tööstur 2021 on Siiri Lahe

Lahe on öelnud, et tööstus on edukate riikide majanduse selgroog. "Tööstus toetab Euroopat eesmärgi "Puhas planeet kõigile" saavutamisel. Euroopa pikaajaline strateegiline nägemus hõlmab jõukat, kaasaegset, konkurentsivõimelist ja kliimaneutraalset majandust, aga seda ei ole võimalik saavutada käsitööle ja naturaalmajandusele tagasi minnes," usub tippjuht.

"Peaksime Eestis söandama uhkemalt tööstusest rääkida," rõhutab Siiri Lahe. "Edendada tuleks kaasaegset keskkonnahoidlikku tööstust. Rõhuasetus peaks olema kohalikke ressursse väärindava tööstuse arendamisel."

Aasta töösturi konkurss toimus 2021. aastal juba neljandat korda. Konkursile esitati mullu kokku kaheksa kandidaati, kellest lisaks Siiri Lahele jõudsid žürii otsusel kolme nominendi hulka ka Skeleton Technologiese asutaja Taavi Madiberk ja SRC Groupi omanik Hannes Lilp.

Aasta töösturit valivad nii žürii kui Tööstusuudiste ja Äripäeva lugejad. Mullu kuulusid žüriisse Aasta tööstur 2020 ja Chemi-Pharmi omanik Ruth Oltjer, ABB Balti riikide juht Jukka Patrikainen, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektor Mait Palts, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse juhatuse esimees Peeter Raudsepp, Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi tööstusvaldkonna juht Andri Haran ning Äripäeva peadirektor Igor Rõtov.

Aasta töösturit valiti tänavu neljandat korda. Varem on tiitli pälvinud Chemi-Pharmi asutaja Ruth Oltjer, Hekoteki omanik Heiki Einpaul ja Cleveroni asutaja Arno Kütt.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077