Autor: Tööstusuudised.ee • 2. veebruar 2022

Maismaatuuleparkide rajamise võimalusi saab laiendada

Seni on maardlatele tuuleparkide rajamine olnud välistatud, kuid Eesti Geoloogiateenistuse värske uuringu kohaselt on maapõueseaduse muudatuse järel võimalik mõningaid Kesk- ja Kirde-Eestis paiknevaid maardlaid ajutiselt kasutada ka tuuleenergeetika arendamiseks.
Pakri tuulepark. Tuulegeneraator.
Foto: Liis Treimann

Majandus- ja taristuminister Taavi Aasa sõnul pole taastuvenergeetika arendamisel võõras olukord, kus energeetikahuvid võivad ristuda keskkonnapiirangute või julgeolekuhuvidega, aga ka näiteks maavarade kaitse vajadusega. „Ühelt poolt on oluline, et saaksime vajadusel kasutusele võtta maapõues peituvad rikkused, olgu seal näiteks olulised ehitusmaavarad, põlevkivi, turvas või fosforiit. Teisest küljest peame aga maavarade asukohtadele realistlikult otsa vaatama ning kui järgnevatel aastatel ei ole teatud aladel plaanis kaevandama hakata, tasub kaaluda nende alade vahekasutust taastuvenergeetika arendamiseks,“ märkis Aas.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077