Autor: Hando Sutter • 20. oktoober 2021

Hando Sutter: taastuvenergia aitab elektrihinda alla viia

Elektrihinna ootamatu tõus on pannud muretsema nii kodu-kliente kui ka ettevõtteid. See on aga signaal meile kõigile, et taastuvenergia arendamisel on vaja panna täiskäik edasi ning teha veel rohkem koostööd rohelise elektri tootmismahtude mitmekordistamiseks, kirjutab Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter Äripäeva Infopanga värskes energeetika aastaraportis.
Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter.
Foto: Andras Kralla

Tänavu on nõudlus elektri järele olnud suur nii pakaselisel talvel kui ka palaval suvel. Talvel kulus elekter sooja tootmiseks, suvel jahutamiseks. Samuti on majanduskeskkond aktiivne – tarbimine on 8 protsenti suurem kui mullu. Seega, nõudlus elektri järele on oluliselt kasvanud ja kasvab majanduse elavnedes veel.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077