Autor: Ain Alvela • 24. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Biometaani konverents keskendub sõnniku ja silo kasutamisele 

Homme toimub Tallinnas rahvusvaheline konverents „Biometaan transpordikütusena – see on võimalik?“, mille fookuses on biometaani valdkonna edendamine, vajalike kavandatavate toetusmeetmete tutvustamine ja teiste riikide kogemustest õppimine.

„Konverents keskendub sellele, kuidas Eestis kohalikust sõnnikust, silost ja jäätmetest toodetud biometaani mootorikütusena kasutusele võtta," ütles konverentsi korraldaja ja EASi energiatehnoloogia programmijuht Jaanus Sahk. "Osalejad saavad kuulda ka teiste Euroopa riikide analüüsi ja vahetult osa nende kogemustest sel teemal.“

Eesti on võtnud oma taastuvenergia tegevuskavas aastani 2020 kohustuse tõsta biokütuste osakaalu transpordis 10%ni. Arvestades tõusvaid toiduainete hindu ja asjaolu, et teiste biokütuste tootmine ei ole Eestis edukalt käivitunud, on antud eesmärgi täitmine ilma biometaanita raskesti saavutatav, tõdes Sahk.Konverentsi ettekanded keskenduvad muuhulgas erinevate Euroopa riikide kogemustele metaankütuste kasutamisel transpordis ning Euroopa biometaani turu perspektiivile ja olulisusele.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077