Ain Alvela • 24. aprill 2012
Jaga lugu:

Biometaani konverents keskendub sõnniku ja silo kasutamisele 

Homme toimub Tallinnas rahvusvaheline konverents „Biometaan transpordikütusena – see on võimalik?“, mille fookuses on biometaani valdkonna edendamine, vajalike kavandatavate toetusmeetmete tutvustamine ja teiste riikide kogemustest õppimine.

„Konverents keskendub sellele, kuidas Eestis kohalikust sõnnikust, silost ja jäätmetest toodetud biometaani mootorikütusena kasutusele võtta," ütles konverentsi korraldaja ja EASi energiatehnoloogia programmijuht Jaanus Sahk. "Osalejad saavad kuulda ka teiste Euroopa riikide analüüsi ja vahetult osa nende kogemustest sel teemal.“

Eesti on võtnud oma taastuvenergia tegevuskavas aastani 2020 kohustuse tõsta biokütuste osakaalu transpordis 10%ni. Arvestades tõusvaid toiduainete hindu ja asjaolu, et teiste biokütuste tootmine ei ole Eestis edukalt käivitunud, on antud eesmärgi täitmine ilma biometaanita raskesti saavutatav, tõdes Sahk.Konverentsi ettekanded keskenduvad muuhulgas erinevate Euroopa riikide kogemustele metaankütuste kasutamisel transpordis ning Euroopa biometaani turu perspektiivile ja olulisusele.

Jaga lugu:
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24harro@toostusuudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppTööstusuudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077Rain.jyristo@aripaev.ee