Kalev Chocolate Factory juhatuse esimees Kaido Kaare kinnitas praegu toimvas online intervjuus, et ettevõte on pooleteise aastaga jõudnud efektiivsuselt samale tasemele Soome magusatootjatega.
Tootmisefektiivsuse näitajate osas jäi Kalev ca 1,5 aastat tagasi Orkla ettevõtetest oluliselt maha, ütles Kaare. Osaliselt tänu madalamale automatiseerituse tasemele, osaliselt aga ka suurte tootmisvõimsustega toodetud väiksemate tootmismahtude tõttu, selgitas ta.
Tänaseks oleme suutnud kasvatada tootmismahte ca 20% kui ka tõsta automatiseerituse taset, juurutades tootmisprotsessis täisautomaatseid seadmeid (roboteid). Mõõdik, mida me võrdluses kasutame -"conversion cost" - on tänaseks päevaks sisuliselt samal tasemel Soome magusatootjatega, rääkis Kaare
www.toostusuudised.ee leheküljel antavas online-intervjuus. Küsimusi Kalevi efektiivsuse kohta saab esitada kuni kela 12ni
SIIT.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Paljudes Eesti tootmisettevõtteis läbiviidud tõhususanalüüs näitab, et enamikel ettevõtetel puudub eeldus toota kiiremini, odavamalt ja kvaliteetsemalt. Märtsi lõpul ilmuv raamat „Läbimurre“ selgitab, milliseid võtteid kasutada tootmise efektiivsuse tõstmiseks.
Mida põlvkond edasi, seda rohkem on elektrimootoriga tõstukil eeliseid sisepõlemismootoriga tõstuki ees.