Autor: Hille Tressum • 7. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Gaasile kõrgem maks ja autod maksu alla

Lisaks käibemaksueristuste kaotamisel ja tulumaksumäära külmutamisele kaaluti viimasel valitsuskabineti istungil ka gaasiaktsiisi tõstmist ja automaksu kehtestamist.

"Gaasiaktsiis on kindlasti üks valus asi. Kui see ettepanek on läbi käinud, siis põhjusel, et meie sõltuvus Vene gaasist väheneks. Iseenesest ta kütusena on kõige parem, aga kogu Euroopa probleem on selles, et me ripume - nagu peale Gruusiatki on näha - liiga palju gaasi küljes," märkis reformierakondlasest rahanduskomisjoni esimees Jürgen Ligi "Aktuaalsele kaamerale".

Lisaks maailmaturu hinnatõusule on viimasel aastal gaasi hinda Eestis kergitanud mitmed maksud. Eelmise aasta 1. august tõusis kütte käibemaks 5%lt 18%ni ning selle aasta algusest kehtestati gaasiaktsiisiks 157 krooni/1000 m3 kohta.

Aktsiisidena loodetakse selle aasta riigi eelarvesse koguda 9,76 miljardit krooni. Lõviosa maksust (2,72 miljardit ja 5,38 miljardit krooni) peaks andma vastavalt alkoholi- ja kütuseaktsiis.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077