Autor: Mariliis Pinn • 3. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Gaasimüüja: kütte hind kerkib iga nädal

Sooja paar talve tagasi kiiresti tõusma hakanud hind ei näita ka algaval hooajal rahunemise märke, sest hinnatõuse on kinnitatud detsembrini välja.

Kui praegu peavad viljandlased aktsiaseltsi Esro müüdava sooja megavatt-tunni eest välja käima 893 krooni, siis oktoobris juba 945 ja detsembris 1118 krooni, kirjutas Sakala. «Midagi pole teha,» nentis Esro juhataja Jaan Saar. «Gaasi hind kerkib iga nädal ja nii juba pool aastat järjest.»

Et gaasi hinna kehtestab konkurentsiamet, võttes arvesse masuudi ja kütteõli kuue kuu keskmist hinda, polevat Saare sõnul selle langust ette näha. «Gaasi hinda mõjutab poliitiline olukord,» nentis ta, viidates suhetele Venemaaga.

Esro juhataja jutu järgi on hinnatõusu viimasel kolmel aastal põhjustanud vaid kütuse kallinemine. «Meie püsikulud on kogu see aeg paigal seisnud,» kinnitas ta.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077