Parts: Poola ja Leedu erimeelused on ületatavad

Majandusminister Juhan Parts kommenteeris
Äripäevale Poola ja Leedu vahel puhkenud tüli, seoses uue tuumajaama ehitusega.
Partsi kommentaar on järgmine:

„On selge, et strateegiliselt olulistes projektides ei ole lihtne kokku leppida, eriti kui mõni osapool oma positsioone pidevalt muudab. Loodan siiski, et Leedu ja Poola erimeelsused on ületatavad. Uute võrguühenduste rajamine on kasulik nii Poolale kui kõigile Balti riikidele, ühiseid huvisid seega on. Leedu uus tuumajaam on võimalik 2016. aastaks valmis ehitada küll, kuid seda üksnes eeldusel, et projektiga liigutakse praegusest kiiremini edasi.“

Teatavasti ähvardab Poolakate väljapressimine Balti tuumaprojekti kraavi ajada, sest kolmapäeval puhta formaalsusena plaanitud uue tuumajaama ehituse allkirjastamine Vilniuses toimuval energiakonverentsil lükkus määramatusesse.

Nimelt teatas eelmise nädala keskel Poola majandusminister Piotr Wozniak, et nemad tahavad vähemalt 1200 MWh ehk enam kui kolmandikku tuumajaama elektrist. Wozniak ähvardas, et kui nad seda ei saa, pidurduvad kõik energiaprojektid Leedu ja Poola vahel, sealhulgas kaabli rajamine kahe riigi vahele. Esimese reaktsioonina jätsid Poola majandusministri avalduse peale Leedu peaminister Gediminas Kirkilas ja president Valdas Adamkus ära juba planeeritud kohtumised Wozniakiga.

Osale arutelus

  • Agnes Ojala

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara