Autor: Äripäev • 20. jaanuar 2020

Hiina sealihatoodang tuli 16 aasta väikseim

Foto: Erik Prozes
Hiina sealihatoodang tuli 2019. aastal viimase 16 aasta väikseim, sest riiki tabanud sigade Aafrika katk tappis miljoneid sigu, kirjutab Äripäeva teemaveeb Põllumajandus.ee.

Hiina, kes on nii nii maailma suurim tootja kui ka tarbija, tootis mullu 42,55 miljonit tonni sealiha. Seda on 21 protsenti vähem kui 2018. aastal ning see on kõige väiksem näitaja alates 2003. aastast, selgub Hiina statistikaameti andmetest.

Hiina toiduhinnad on järsult tõusnud, sest katk on tekitanud puudujäägi. Inflatsioon kerkis novembris kaheksa aasta kõrgeima tasemeni.

Riik teatas, et detsembri lõpuks oli kohalik sigade arv kahanenud 27,5 protsenti. Selgus, et aasta viimastel kuudel on olukord veidi paranenud, aga mitu analüütikut on numbrid küsimärgi alla seadnud. Usutakse, et langus on olnud suurem.

Rabobank prognoosib, et tänavu kahaneb Hiina sealihatootmine veel 10–15 protsendi võrra. Hiina lihaimport on märgatavalt kasvanud, näiteks detsembris oli see kaks korda suurem kui novembris.

Põllumajanduse börsiuudiseid saab lugeda pikemalt Äripäeva teemaveebist Põllumajandus.ee.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077