Autor: Kirke Maar • 27. mai 2024

Kirke Maar: Eesti uus majandushüpe vajab rohkem ja paremat koostööd. Kiiresti!

Kohalike ettevõtjate huvi töötada majanduskasvu nimel ja rakendada uusi tehnoloogiaid on meeletu, aga neil on ka täiesti arusaadavad mured, millega ei tohi neid üksi jätta, kirjutab Tehisintellekti- ja robootikakeskuse AIRE juht Kirke Maar.
Asetades ennast ettevõtja kingadesse, näeme, kui raske on teha tähendusrikkaid valikuid nii kiiresti arenevas valdkonnas, nagu seda on AI ja robootika, sõnab Kirke Maar.
Foto: Raul Mee

Iga nädal toob mõne uudise sellest, kuidas Hiinas on tööle hakanud inimesteta tehased või Boston Dynamicsi humanoidrobot on õppinud lahendama uusi elulisi ülesandeid. Samal ajal võib Eesti kohta lugeda, et meie tööstustoodangu mahud kahanevad ning OECD statistika näitab, et ettevõtluse digitaliseerumine ei kipu meil õnnestuma samas tempos teiste Euroopa riikidega.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077