Autor: Tööstusuudised.ee • 23. jaanuar 2024

Seitse tööstusettevõtet said toetust tehisintellekti kasutuselevõtuks

Teadus- ja ärilinnaku Tehnopol korraldatud järjekordses tehisintellekti ehk AI töötoas said oma projektide väljatöötamiseks rahastuse seitse ettevõtet. Kokku investeeritakse pilootprojektidesse 250 000 eurot.
Suurima toetusumma - 50 tuhat eurot - sai ka metalluste tootja Tammer.
Foto: Tehnopol

Tehnopoli äriarendusjuht Martin Goroško sõnas, et Tehnopol on AI arenguprogrammi raames tehisaru kasutuselevõttu toetanud juba enam kui kolmekümnes ettevõttes. “Pärast viimast vooru on üsna selge, et Eesti ettevõtete huvi AI kasutuselevõtuks tõuseb ning meile laekuvad projektiideed on tehniliselt järjest keerukamad. Tihedas konkurentsis valitud seitse projekti paistsid silma seetõttu, et lisaks keerukale AI lahendusele, suudeti mentorite toel hästi ära põhjendada ka äriline mõju, mida projekt kaasa toob. Loodame, et siit kasvavad edulood motiveerivad ka teisi ettevõtteid AI arenguprogrammis osalema,” ütles Goroško ja lisas, et AI arenguprogrammi eesmärk ühtib Tehnopoli eesmärgiga toetada maailmamuutvat innovatsiooni.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077