Orkla Eesti Põltsamaa tehas paneb suvel ja sügise hakul purki mitu miljonit kilogrammi köögivilja. Juulis algab kurgihooaeg ja nobedaimad näpud pistavad tunnis purki 900 kurki.

- Juulis algas Orkla Eesti Põltsamaa tehases kurgihooaeg.
- Foto: Mana Kaasik
Ligi kaks kolmandikku hoidiste tootmiseks vajaminevast köögiviljast saadakse Eesti talunike põldudelt, peamiselt Viljandimaalt, aga ka Tartu-, Rapla-, Jõgeva-, Pärnu- ja Võrumaalt. Ligi kolmandik toodangust läheb ekspordina välisturgudele, eelkõige Soome, Rootsi, Lätti ja Leetu. Kui enamike hoidiste peamine tarbijaskond on Eestis, siis üle 90 protsendi kõrvitsahoidiseid läheb piiri taha, kurgist läheb ekspordiks üle kolmandiku toodangust.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Põltsamaal pannakse sellel suvel purki 1500 tonni kurke, Orkla Eesti on köögiviljahooaja tipuks palganud appi 120 lisatöötajat. Kõige nobedamad suveabilised käivad Põltsamaal tööl igal suvel ja panevad tunnis purki 900 kurki.
Orkla Eesti Põltsamaa tehas paneb suvekuudel purki ligi 2200 tonni kurke ning on palganud hooajaliseks tootmiseks 130 lisatöötajat.
“Oleme analüüsinud tööprotsesse ja otsustasime Orkla Eesti Põltsamaa tehase ajutiselt üle viia 4-päevasele töönädalale alates veebruarist kuni juunini”, ütles Orkla personalidirektor Krista Laever.
Eesti ettevõtjad otsivad kasvu välisturgudelt, ent samal ajal näitab Euroopas ettevõtete pankrotistatistika kasvutrendi. Ekspordiriskid ei ole enam nišiteema – see on kasvu takistav reaalsus, millega peab arvestama iga juht, kelle kliendid ja kasvuambitsioonid asuvad piiri taga.