Põltsamaal pannakse sellel suvel purki 1500 tonni kurke, Orkla Eesti on köögiviljahooaja tipuks palganud appi 120 lisatöötajat. Kõige nobedamad suveabilised käivad Põltsamaal tööl igal suvel ja panevad tunnis purki 900 kurki.

- Suvel pannakse Põltsamaal Orkla tehases purki 1500 tonni kurke, millest pooled müüakse Eestist välja.
- Foto: Mana Kaasik
Eesti turule mõeldud kurgihoidised toodetakse Viljandimaa, Võrumaa, Põlvamaa ja Raplamaa põldudel kasvanud kurkidest. Koostööpartneritest talunikele jagab Põltsamaa kevadel spetsiaalsed seemned, et maitse ja kvaliteet oleksid ootuspärased. Kurgihoidised on Orkla Põltsamaa tootmise jaoks ka oluliseks ekspordiartikliks - ligi pool toodangust liigub Soome, Rootsi, Lätti ja Leetu.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Orkla Eesti Põltsamaa tehas paneb suvekuudel purki ligi 2200 tonni kurke ning on palganud hooajaliseks tootmiseks 130 lisatöötajat.
Mahtude vähenemine toob kaasa struktuursed muutused tööstusettevõtetes – see on kõige valusam koht, mille välja tooksin, ütleb Orkla Eesti juht Kaido Kaare.
Toidutööstus Orkla Eesti kõige rohkem mõjutavad toorained kallinevad praeguse prognoosi järgi ka 2023. aastal kiires tempos, märgib ettevõtte juht Kaido Kaare. Siiski loodab ettevõte, et enda klientidele nad hindu tõstma ei pea.
Moodsad laolahendused sisaldavad lisaks digitaalsele tarkvarale ning robottõstukitele pool- ja täisautomaatseid riiulisüsteeme, tornladusid ning komplektseid turvalahendusi, mis lahendavad kogu ettevõtte siselogistika. Willenbrock Baltic OÜ projektijuht Jaan Viita rõhutab, et oluline on vaadata siselogistikat tervikuna, sest vaid nii saab välja töötada maksimaalset kasu toova terviklahenduse.