Autor: Tööstusuudised.ee • 5. juuni 2024

Pelletitootja hakkab päikeseelektrit salvestama

Rakvere külje all Sõmeru alevikus puitpelletite tootmisega tegelev Ardor lasi oma tööstuse kõrvale ehitada ligi 1MW võimusega päikesepargi, millest toodetud elektrit hakatakse nüüd päikeseenergia ettevõtte Smartecon abil salvestama.
Ardori Sõmerus asuv päikesepark.
Foto: Ardor

“Puitpelletite tootmisel on elekter oluline kulukomponent, selle tarbeks lasime mõne aasta eest ehitada tehase jaoks päikeseenergia tootmisvõimsusi, millest saadud elekter on poole soodsam kui börsilt ostes. Tulenevalt soodsast turuolukorrast otsustasime nüüd lisada päikesepargile ka salvestuslahenduse, mille abil on meil võimalik elektrikulu veelgi paremini juhtida,” ütles Ardori tegevjuht Kuido Kuntro.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077