Autor: Tööstusuudised.ee • 15. mai 2023

Päikeseenergia ekspert: üks samm edasi ja paar sammu tagasi

Märtsi keskpaigast hakkas uutele elektrivõrguga liitujatele ehk suurematele päikesetootjatele kehtima tagatise maksmise nõue. Päikeseparkide arendaja Smartecon tegevjuhi Magno Kure sõnul aitab see lahti saada fantoomvõisustest, kuid soosib ikkagi üksnes suurtootjaid, sest nüüd on väiksematel võimalus nõutud tagatisrahast lihtsalt ilma jääda. Lisaks kehtestas Elering hiljem erandi, mis sogab vett veelgi rohkem.
Päikeseparkide arendaja Smartecon tegevjuht Magno Kure hinnangul on taastuvenergia turul endiselt palju segaseid regulatsioone.
Foto: Smartecon

„Elektrituruseaduse ja teiste seaduste muutmise seadus“ hakkas kehtima 17. märtsist ning seal märgitud tagatise maksmise kohustuse eesmärk on panna võrguga liitujaid ühe kuni kahe aasta jooksul tootmisseadmeid reaalselt paigaldama ja elektrivõrguga liituma. Tagatise nõue ei kehti kodutarbijatele, kes soovivad liita võrku alla 15kilovatist tootmist.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077