Autor: Tööstusuudised.ee • 10. jaanuar 2023

2022. aastal jätkus päikeseenergia võidukäik ja tõusis huvi salvestuslahenduste vastu

Eesti majaomanikud ja ettevõtted tegid 2022. aastal päikeseenergia valdkonnas julge sammu edasi. Eesti Energia rajas mullu üle kogu Baltikumi oma klientidele 1271 päikeseelektrijaama, neist Eesti klientidele 420 päikeseelektrijaama koguvõimsusega 13 720 kW.
Eesti Energia päikeseenergia teenusejuht Mikk Tootsi.
Foto: Erik Riikoja

Eesti Energia päikeseenergia teenusejuht Mikk Tootsi sõnul algas Eesti kolmas päikeseenergia buum 2021. aasta septembris ning seni ei ole näha raugemise märke. „Esimesed suuremad huvitõusud olid 2018. aastal ja 2020. aastal, mil lõppes võimalus taotleda taastuvenergiatoetust. Kolmas ja praegu veel kestev huviliste tulv algas 2021. aasta sügisel, kui elektri börsihind tõusma hakkas. Samal ajal toimusid ka teise samba pensionifondide väljamaksed. Kokku laekus Eesti Energiale 2022. aasta jooksul ligi 6000 hinnapäringut, mis on ligi kolm korda rohkem kui 2021. aastal,“ selgitas Tootsi.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077