Autor: Karin Oras • 23. mai 2024

Konkurentsiraport: puidutööstuse käive vähenes aastaga viiendiku

Viimase aastaga ligi kolme miljardi eurost koondkäivet näidanud puidutööstused on tunda saanud suurt käibelangust, nelja kvartali koondkäive langes aasta varasema perioodiga võrreldes 20%, selgub värskest Äripäeva infopanga puidutööstuse konkurentsiraportist.
Saematerjali tootjad kaotasid viimase aastaga käibest pea kolmandiku.
Foto: Raul Mee/EMPL

Vaadates erinevaid puidutööstuse harusid, siis kõige suurema osakaaluga tegevusala – saematerjali tootmine – on languselt kolmandal kohal. Nende langus oli 27,5%. Käibelangusega edestavad saematerjali tootjaid puittaara ja puitalusta tootjad (käive langes 30,3%) ning ehituspuusepa- ja tisleritoodete tootmine (28,6%). Samas on saematerjali tootmisega tegelevate ettevõtete osakaal koguvalimist 31,4%, puitpakendite tootjatel 4,5% ja ehituspuidu osa 1,2%. Kõige väiksem käibelangus – 10,5% - oli aga valdkonnas muu.

Äripäeva infopanga värske puidutööstuse kvartaliraporti leiad SIIT.

KPMG Law juhtivpartner ja vandeadvokaat Karin Oras nendib oma kommentaaris, et kuna sektori koosseis on kirju, on olukord sektoris mõnevõrra erinev.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077