Autor: Tööstusuudised.ee • 20. mai 2024

Swedbank: investeeringud puidutööstusesse on languses

Swedbanki värskes tööstusuuringus osalenud puidutööstusettevõtjate hinnangul on sektoris jalad põhjas ning käesolevaks aastaks ennustatakse käibe kasvu ning eelmise aastaga sarnast või veidi kasvavat kasumlikkust. Investeeringud on aga jätkuvalt tugevas languses.
Swedbanki metsa- ja puidusektori juht Alvar Mällo.
Foto: Swedbank

Üks olulisemaid aspekte, mis Swedbanki tööstusuuringust puidutööstuse kohta ilmneb, on valdkonna investeeringute sisuline külmumine. „Alates 2019. aastast vähikäiku teinud investeeringud vähenevad sel aastal mullusega võrreldes veel 61%. Kui sealt võtta veel välja üks eelmise aasta suur tehing, siis on see number 32% ehk investeerimiskeskkond on jätkuvalt ebakindel,“ rääkis Swedbanki metsa- ja puidusektori juht Alvar Mällo.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077