Autor: Karin Oras • 22. veebruar 2024

Langev nõudlus sunnib puidutööstusi kohanema

Puidutööstuste tootmismahud on vähenenud, kuivõrd nõudluse vähenemise tõttu on kukkunud ka hinnad, kirjutab KPMG Law juhtivpartner ja vandeadvokaat Karin Oras värskes puidutööstuse kvartaliraportis.
Puidutööstuses väljakutseid jätkub, tõdeb Karin Oras.
Foto: Johanna Adojaan

Aastaga langes puidutööstuste koondkäive ligikaudu kümme protsenti, sealjuures oli langus suurem esmatöötlejatel (-17,5%), järeltöötlejate käibelangus oli väiksem (-7,6%). Samal ajal on sektori keskmine töötasu tõusnud aastaga 10,5%. KPMG Law juhtivpartner ja vandeadvokaat Karin Oras tõdeb, et puidutööstuste ainus võimalus on langenud müügikäibega olukorras kohaneda ja leida uusi müügivõimalusi.

Äripäeva infopanga värske puidutööstuse konkurentsiraportiga saad tutvuda SIIN.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077