Autor: Tõnu Tramm • 20. märts 2023

Andres Sutt: seisame silmitsi kolmanda tööstusrevolutsiooniga

Kui esimene tööstusrevolutsioon toimus Eestis pärast taasiseseisvumist ja teine pärast Euroopa Liitu astumist, siis täna seisame silmitsi kolmandaga, ütles Riigikogu liige ja Tehisintellekti- ja robootikakeskuse AIRE nõuandva koja liige Andres Sutt konverentsil Tark tööstus 2023.
Andres Sutt rääkis konverentsil Tark tööstus 2023, et geglobaliseerumine ja tarneahelate lühendamine käib täie hooga. "Ja Eestil on oma tehnoloogia ja digiühiskonna põhisusega tõeline võimalus teha siin järgmine hüpe oma tööstuste arengus."
Foto: Marko Mumm

Kui Sutti hinnangul veidi ajas tagasi kerida, siis üheksakümnendatel pärast Eesti taasiseseisvumist tuli Eestisse palju kapitaliinvesteeringuid ja see oli esimene tõeline tööstusrevolutsioon meie lähiajaloos. „Tuli ka palju seiklejaid, see oli põnev, meil oli odavad varad, tööjõud oli odav, erastamine käis jne, aga ma arvan, et just see pani aluse sellele, et meil on täna nii palju väga tugevat tööstust,“ lausus Sutt.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077