Autor: Toomas Kelt • 27. oktoober 2022

Okaspuu saematerjali turul on head ajad läbi

Rahvusvahelisel okaspuu saematerjali konverentsil ennustati keskpikas perspektiivis turu langust. Juba praegu on Euroopas tootmine langenud 2% ja nõudlus 5%.
Puidutööstuste suurima probleemina toodi konverentsil välja nõudluse langus.
Foto: Lasita Maja

Euroopa Saetööstuse Organisatsioon ja Euroopa Puidukaubanduse Föderatsiooni korraldatav konverents on tavaliselt silma paistnud väga täpsete prognoosidega, kirjutab Holzkurier. Eelmisel aastal tehtud ennustused läksid aga väga valesti. Euroopa Puidukaubanduse Assotsiatsiooni okaspuidu sektorijuht Morten Bergsteni pidi tunnistama, et tema prognoos oli vale. "Okaspuu saematerjali nõudlus 2022. aastal ei kasvanud 2,3%, vaid langes 6,5%. USA tarbimine sel aastal ei kasvanud 2 miljoni m3 võrra, vaid hoopis langes 2 miljoni m3 võrra,” tunnistas Bergsten konverentsil.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077