Autor: Andris Jegers • 14. september 2022

Analüüs: puidutööstus on volatiilne, kuid väga heade majandustulemustega

Suures plaanis läheb Eesti puidutööstustel hästi, kuid ees on keerulised aastad. Tarbijakindlus on vabalanguses kõikidel olulistel eksporditurgudel, kirjutab KPMG tegevjuht ja vandeaudiitor Andris Jegers värskes Äripäeva Infopanga puidutööstuse aastaraportis.
KPMG vandeaudiitor Andris Jegers on puidutööstuste käekäiku jälginud juba aastaid.
Foto: Aare Hindremäe

Puidutööstuse majandustulemusi vaadates tuleb nõustuda mitmete puidutöösturite kommentaaridega, et sektoril läheb suures plaanis hästi. Eesti puidutööstusettevõtted on väga hästi digitaliseeritud, automatiseeritud, suhteliselt hästi kapitaliseeritud ning on viimastel aastatel näidanud tugevat käibekasvu ja kasumlikkust. Koondkasumi kasv sektoris viimastel aastatel (2020. aastal 75% ja 2021. aastal 92%) on eriti tähelepanuväärne, kuna see ületab tublisti ülejäänud Eesti tööstussektorite kasumlikkust.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077