Autor: Kristjan Kurg • 9. november 2021

Miljonite väljapetmises süüdistuse saanud E-Profiili juhid lükkavad süü töötajate kaela

Masinaehitusettevõtte E-Profiili juhatuse liikmed astusid kohtu ette, kus neid süüdistatakse ettevõtte majandusliku olukorra miljonite eurode ulatuses ilusamaks moonutamises ning pankadelt pea 20 miljoni euro väljapetmises. Süüdistavate sõnul on kogu asja taga hoopis töötajad.
E-Profiili endised juhatuse liikmed Toomas Jõgi (vasakul) ja Martin Mehilane (paremal) astusid kohtu ette.
Foto: Liis Treimann

Süüdistuse saanud E-Profiili endised juhatuse liikmed Toomas Jõgi ja Martin Mehilane esimesel kohtuistungil end süüdi ei tunnistanud. Sealjuures võttis Jõgi kaitsja seisukoha, et juhatuse liikmed ei olnud pettusest teadlikudki, kuna usaldasid ettevõtte finantsosakonna töötajaid. Prokuröri sõnul ei saa olla miljonitesse ulatuvad vead juhuslikud, mis võvad ettevõte juhtidele märkamata jääda.

„Jääb mulje, et juhatuse liikmed olid justkui tankistid, kes ei teadnud ettevõtte tegevusest midagi ja panid lihtsalt dokumentide allkirju ja tegelikud niiditõmbajad olid tavatöötajad, kes kogu plaani ellu kutsusid ja läbi viisid,“ peegeldas prokurör Marek Soomaa süüdistatavate selgitusi.

Loe täispikka lugu Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077