Autor: Jaanus Vogelberg • 5. august 2019

Kõrbenud tööstushiiglasest saab raha kätte vaid pank

Paremad ajad – E-Profiili uue tootmishoone avamine Paldiskis 2014. aastal. Vasakult omanikud Lembit Soe ja Toomas Jõgi.
Foto: Raigo Pajula
Metallitööstuse E-Profiil pankrotimenetluses on lootust osa rahast kätte saada vaid LHV pangal, kelle nõuded olid pandiga tagatud. Varasema info järgi oli tööstus LHV-le võlgu 13,9 miljonit eurot. Ülejäänud võlausaldajad midagi peale valusa õppetunni ei saa.

Pankrotihaldur Üllar Talviste sõnul ei jäta seadus, nagu sellistel puhkudel ikka, lihtsalt teist võimalust – pankrotivara müügil rahuldatakse esmalt 1. järgu ehk pandiga tagatud nõuded. Kuna mullu jaanuaris ametlikult pankrotistunud E-Profiili vara väärtus on võrreldes võlgadega väike, ei ole teistel võlausaldajatel lootust pankrotipesast midagi kätte saada. Talviste ütles eelmisel nädalal, et tema esitatud jaotusettepanekule pole ka vastuväiteid esitatud.

LHV kommunikatsioonijuht Priit Rum kinnitas, et jaotusettepanek on kohtule esitatud ja ootab kinnitamist. Pikemalt ta teemat aga ei kommenteeritud, viidates konfidentsiaalsusele.

Loe pikemalt Äripäevast.

Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077