Autorid: Martin Johannes Teder, Kristjan Pruul • 27. september 2021

Enefit Greeni müügist võime saada nii Leedu tuuleparke kui Eesti õlitehase

Ekspertide hinnangul toob Enefit Greeni börsiletulekule edu institutsionaalsete ja jaeinvestorite suur huvi, kuid enne prospekti avaldamist on raske isegi seda öelda, mis võiks olla ettevõtte väärtus, arvestades, et me ei tea, kui palju raha üldse kaasatakse Enefit Greeni arendusteks.
Enefit Greeni juhatuse esimees Aavo Kärmas.
Foto: Raul Mee

Seni avalikkuse ees vähe tähelepanu saanud asjaolu on näiteks see, et lisaks uute aktsiate emiteerimisele müüb oma osalust Eesti Energia.

“Uute emiteeritud aktsiate raha on Enefit Greeni kasvu finantseerimiseks ja Eesti Energia osaluse müügist saadav raha läheb Eesti Energiale. Vanade ja uute aktsiate planeeritav suhe on selge prospekti avalikustamise ajaks,” ütles Enefit Greeni juhatuse liige Veiko Räim.

Iseenesest tähendab see, et osa raha ei lähe uutesse projektidesse, vaid võib kuluda näiteks emafirma võlakoormuse vähendamiseks, selle projektide arendamiseks – kas või õlitehas – või võidakse maksta ka riigieelarvesse dividendideks.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077