Autor: Sigrid Kõiv • 12. august 2020

Masinaliidu juht Triin Ploompuu: võõrtööjõu piirangud hakkavad piirama Eesti majanduskasvu

Välistööjõu piirangute tõttu on Eestil tulevikus globaalsest majanduskasvust raskem osa saada, hoiatab Eesti Masinatööstuse Liidu tegevjuht Triin Ploompuu.
Eesti Masinatööstuse Liidu juht Triin Ploompuu
Foto: Rene Riisalu

Erinevalt mõnest teisest sektorist töötasid masina- ja metallitööstusettevõtted ka koroonaajal, sest enamikul olid tootmisplaanid pikalt ette tehtud, märgib Eesti Masinatööstuse Liidu juht Triin Ploompuu värskes Äripäeva Infopanga koostatud masina- ja metallitööstuse kvartaliraportis. "Hästi läheb neil, kes kasutasid koroonaaega investeerimiseks, uute seadmete juurutamiseks ning aktiivseks ja tulemuslikuks müügitööks. Passiivse ootamisega tegelenute jaoks on tulevik pilvisem," usub Ploompuu.

Ploompuu märgib, et tööjõuturul on asjad aga endiselt kuumad. "Tööjõuturu vaates on olukord sama kuum, pidevalt otsitakse juurde nii insenere kui metallivaldkonna kvalifitseeritud oskustöölisi. Loodame väga, et koroonaaeg andis noortele elluastujatele võimaluse oma karjäärivalikud hoolikamalt läbi mõelda tehnikavaldkondadesse või kutseõppesse astumise kasuks," sõnab erialaliidu juht.

Loe lisaks
Metallitööstuse Repston juht: töötajate vähenemise taga on "kaabude" poliitika

Ta rõhutab, et masina- ja metallitööstusele avaldavad tööjõupiirangud suurt mõju ja piirangute tõttu ei pruugi Eesti globaalsest majanduskasvust enam nii suurt osa saada. "Selles sektoris mõjutavad võõrtööjõu piirangud väga selgelt Eesti ettevõtete kindlustunnet ja strateegilisi plaane. Näiteks kui pikemas perspektiivis peaks tulema globaalsel turul majanduskasv, siis piiratud tööjõuressurssidega ei ole Eesti ettevõtetel võimekust selles sarnaselt varasemaga osaleda ja kasumit teenida."

Pane tähele!

Masina- ja metallitööstuse kvartaliraportit saab osta Äripäeva e-poest.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077