Autor: Tööstusuudised.ee • 28. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Endine siseminister Andres Anvelt: jäime sisserändepiirangutes liiga jäigaks

Endine siseministe Andres Anvelt
Foto: Eiko Kink
Endine siseminister Andres Anvelt vaatas telesaates "Radar" tagasi poliitikukarjäärile ja tunnistas, et üks asi, mis on jätnud talle halvema maigu suhu, on see, et sisserändepiirangutes jäädi liiga jäigaks.

"Radar" küsis eksministrilt, et mis on olnud tema poliitikukarjääris need teemad, kus ta on pidanud vastavalt partei maailmavaatele ütlema, et on asja vastu, kuigi inimesena ei ole.

"Üks asi, mis on jätnud mulle halvema maigu suhu, on see, et jäime jäigaks sisserändepiiranguid, mis puudutavad töötajaid," tunnistas Anvelt. "Ma ei räägi pagulastest vaid see, mis puudutab 1300 töökvooti. Seal oli palju võimalusi, kuidas edasi minna. Aga kuna siin kõik erakonnad kartsime erinevaid valijagruppe kaotada - sest inimestele on ju sisendatud aastaid, et kõik, mis on võõras, on kohutavalt ohtlik."

"Ja isegi kui sa mõistad seda, et tegelikult on siin ja seal sektoris vaja seda tööjõudu, sa ei saa seda otsust teha. Sest kui sa üksi jääd, siis tambitakse sind nurgas vigaseks," rääkis eksminister.

Loe pikemat intervjuud Postimehest.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077