Autor: Tanel Raig • 28. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elektrilevi ehitas Läänemaale kaks alajaama

Elektrilevi investeeris üle 2,5 miljoni euro uuendades täielikult piirkonna alajaamad Haapsalus ja Kullamaal.

Haapsalu 1960ndatel ja Kullamaa 1980ndatel ehitatud alajaamade seadmed olid vananenud ega taganud Läänemaale piisavat varustuskindlust, põhjendas investeeringu olulisust Elektrilevi juhatuse liige Jaanus Tiisvend. Uued alajaamad viivad võrgu juhtimise uuele tehnoloogilisele tasemele – tänapäevased seadmed on distantsilt juhitavad, mis võimaldab sündmustele koheselt reageerida, avastada kiiremini rikkekohti ja taastada elektrivarustus klientidele senisest kiiremini, lisas Tiisvend. Samuti paigaldati alajaamadesse tänapäevased keskkonna- ja elektriohutust parandavad seadmed.

Aastas läbib Haapsalu alajaama 55 GWh elektrit ning alajaam tagab elektrivarustuse ligikaudu 6500 majapidamisele ja ettevõttele Haapsalus ja Ridala vallas. Haapsalu uue piirkonnaalajaama maksumusega 1,4 miljonit eurot ehitas Eltel Networks AS.

Kokku 1,15 miljonit eurot maksnud Kullamaa piirkonnaalajaama ehitas S-Power OÜ. Alajaama läbib aastas ligi 14 GWh elektrienergiat, varustades elektriga ligi 1000 majapidamist ja ettevõtet Kullamaa ja Märjamaa valdades.

Lisaks piirkonnaalajaamade uuendamisele alustab Elektrilevi lähiajal ka Kullamaa ja Märjamaa vahelise uue elektriliini ehitamist, mis valmib 2017 aasta jooksul. Uus liin võimaldab elektrivõrku liita uusi ettevõtteid ja majapidamisi, sest olemasoleva elektrivõrgu läbilaskevõime oli alla jäämas piirkonna lähituleviku energiavajadustele.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077