Autor: Tanel Raig • 4. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ABB rekonstrueeris Elektrilevile järjekordse alajaama

ABB andis Elektrilevile üle rekonstrueeritud Põltsamaa piirkonnaalajaama, mis muuhulgas kindlustab parema elektriga varustatuse lähedal asuvatele tööstusettevõtetele.

Elektrilevi võttis ABBlt vastu uuendatud Põltsamaa piirkonnaalajaama, mis varustab elektriga ligikaudu 3100 majapidamist ja ettevõtet. Ehitustööd maksid 1,05 miljonit eurot.

ABB alustas Põltsamaa piirkonnaalajaama ehitusega 2013.aasta suvel ning tööd lõppesid detsembris. Suuremateks töödeks olid jaotusseadmele uue hoone ehitus, uue jaotusseadme paigutus ja tööle rakendamine ning elektrivõrguga sidumine. Samuti demonteeriti vana jaotusseade koos hoonega.

Tänu uuele 10 kilovoldisele jaotusseadmele ja alajaamahoonele väheneb oluliselt ulatuslike elektrikatkestuste tõenäosus Jõgevamaal Põltsamaa linnas ning selle lähiümbruses. Uued kaugjuhitavad seadmed võimaldavad tekkinud rikke kiiresti kõrvaldada.Kindlam elektrivarustus tagatakse ümbruskonna suurtele tootjatele nagu näiteks Põltsamaa Felix, E-Piim, Puit-Profiil ja Konesko.

Põltsamaa piirkonnaalajaamal on Jõgevamaa elektrivõrgus oluline koht. Selle kaudu saab elektri 85 väiksemat alajaama ning 3103 majapidamist ja ettevõtet. Rekonstrueeritud alajaama kaudu on vajadusel võimalik toita ka Põdra piirkonnaalajaama ja Pajusi alajaama.

Käesoleval aastal on Elektrilevil Jõgevamaal plaanis uuendada 14 alajaama ning ehitada ligikaudu 38 kilomeetrit ilmastikukindlat elektriliini. Suuremateks töödeks on Mustvee-Kallaste ning Jõgeva-Kaarepere elektriliinide uuendamine

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077