ABB rekonstrueeris Elektrilevile järjekordse alajaama

ABB andis Elektrilevile üle rekonstrueeritud Põltsamaa piirkonnaalajaama, mis muuhulgas kindlustab parema elektriga varustatuse lähedal asuvatele tööstusettevõtetele.

Elektrilevi võttis ABBlt vastu uuendatud Põltsamaa piirkonnaalajaama, mis varustab elektriga ligikaudu 3100 majapidamist ja ettevõtet. Ehitustööd maksid 1,05 miljonit eurot.

ABB alustas Põltsamaa piirkonnaalajaama ehitusega 2013.aasta suvel ning tööd lõppesid detsembris. Suuremateks töödeks olid jaotusseadmele uue hoone ehitus, uue jaotusseadme paigutus ja tööle rakendamine ning elektrivõrguga sidumine. Samuti demonteeriti vana jaotusseade koos hoonega.

Tänu uuele 10 kilovoldisele jaotusseadmele ja alajaamahoonele väheneb oluliselt ulatuslike elektrikatkestuste tõenäosus Jõgevamaal Põltsamaa linnas ning selle lähiümbruses. Uued kaugjuhitavad seadmed võimaldavad tekkinud rikke kiiresti kõrvaldada.Kindlam elektrivarustus tagatakse ümbruskonna suurtele tootjatele nagu näiteks Põltsamaa Felix, E-Piim, Puit-Profiil ja Konesko.

Põltsamaa piirkonnaalajaamal on Jõgevamaa elektrivõrgus oluline koht. Selle kaudu saab elektri 85 väiksemat alajaama ning 3103 majapidamist ja ettevõtet. Rekonstrueeritud alajaama kaudu on vajadusel võimalik toita ka Põdra piirkonnaalajaama ja Pajusi alajaama.

Käesoleval aastal on Elektrilevil Jõgevamaal plaanis uuendada 14 alajaama ning ehitada ligikaudu 38 kilomeetrit ilmastikukindlat elektriliini. Suuremateks töödeks on Mustvee-Kallaste ning Jõgeva-Kaarepere elektriliinide uuendamine

Osale arutelus

  • Tanel Raig

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara