Autor: Tanel Raig • 27. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elektrilevi investeerib Keila elektrivõrku 1,4 miljonit eurot

Elektrilevi sõlmis ehitajaga lepingu Keilas asuva Elevaatori piirkonnaalajaama uuendamiseks. Tööde tulemusena paraneb rohkem kui 2500 majapidamise ja ettevõtte elektrivarustuskindlus Keila linnas ja vallas.

Elektrilevi juhatuse liige Jaanus Tiisvend ütles, et Keila linna ja selle lähiümbrust varustavad elektriga kaks suuremat alajaama – Keila ning Elevaatori piirkonnaalajaamad. „Kuna Keila piirkonnaalajaama ühe jaotusseadme uuendasime paari aasta eest, siis Elevaatori alajaama rekonstrueerimine tõstab oluliselt terve Keila linna ja ümberkaudsete alade elektrivarustuskindlust,“ rääkis Tiisvend. Ta lisas, et täna kasutusel olevate kuni 50 aasta vanuste seadmete väljavahetamisega kaugjuhitavate vastu muutuvad tulevikus oluliselt kiiremaks ümberlülitused ja elektrikatkestuste kõrvaldamine.

Piirkonnaalajaama uuendamise hanke võitis elektritööde ettevõte Pluvo. Hetkel toimuvad alajaama projekteerimistöid, ehitus algab suvel. Suuremate töödena ehitatakse alajaamahoone, paigaldatakse jaotusseadmed ning demonteeritakse vanad jaotusseadmed. Ehitaja annab rekonstrueeritud Elevaatori alajaama Elektrilevile üle 2016. aasta juulikuus. Ehitusele kulub koos käibemaksuga 1,4 miljonit eurot.

Käesoleval aastal investeerib Elektrilevi Harjumaa elektrivõrkude uuendamisse ligi 19 miljonit eurot, mille eest rekonstrueeritakse 237 alajaama ning ehitatakse üle 630 kilomeetri ilmastikukindlaid elektriliine. Suuremate töödena uuendame lisaks Elevaatori alajaamale Kuusalu ja Kose piirkonnaalajaamad; viime Muraste, Vääna-Jõesuu, Suurupi, Vääna ja Vatsla piirkonna uuele pingele ning ehitame Laitse-Munalaskme, Kiisa-Kasemetsa, Elevaatori-Lehola ja Keila-Jõgisoo vahelised uued elektriliinid.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077