Tanel Raig • 11. mai 2015
Jaga lugu:

Elektrilevi uuendab Kuusalu alajaama

Elektrilevi investeerib 1,1 miljonit Kuusalu piirkonnaalajaama uuendamisesse. Paraneb 2357 Ida-Harjumaa majapidamise ja ettevõtte elektrivarustuse kindlus.

Elektrilevi üldplaneerija Meelis Kodres ütles, et alanud tööd on esimene etapp Kuusalu alajaama uuendamisel. Selle käigus ehitatakse uus alajaama hoone, paigaldatakse 10 kV jaotusseade, rajatakse ühendused elektrivõrguga ning demonteeritakse vanad seadmed. Teises etapis paigaldatakse alajaama uus ja võimsam 110 kV kõrgepingetrafo ja likvideeritakse Kehra-Kuusalu vananenud elektriliin, mille järele kaob pärast uuendustöid vajadus.

Lisaks viiakse maa alla neli seni üle Tallinn-Narva maantee kulgenud elektriliini. Paraneb nii elektrivõrgu töökindlus kui elektriohutus. Uuendustööde tulemusena muutub täpsemaks rikkekoha fikseerimine ning elektrivarustus on tänu kaugjuhitavatele seadmetele võimalik taastada senisest kiiremini.

Aprillis lõpetati Kuusalu alajaama projekteerimisetööd ning eelmisel nädalal alustati suuremate ehitustööde ettevalmistamisega. Ehitaja S-Power lõpetab ehitustööd alajaama juures käesoleva aasta lõpuks.

 

Jaga lugu:
Seotud lood
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24harro@toostusuudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppTööstusuudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077Rain.jyristo@aripaev.ee