Autor: Tanel Raig • 31. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestisse jõuab esimene 3D-metalliprinter

Tallinna Tehnikaülikooli vanemteadur Meelis Pohlak kinnitas 3D-printimise konverentsil, et suvel jõuab Tehnikaülikooli Eesti esimene metalliprinter.

Seni on Eestile lähimad 3D-metalliprinterid Soomes ja Leedus. Pohlaku kinnitusel jõuab aga ka TTÜsse juunis väike metalliprinter. „Riigihange on tehtud ja läheb ostmiseks,“ lausus ta. Ta lisas, et kõik ettevõtted on oodatud seda printerit kasutama.

Konverentsil esinenud ELI juhatuse liige Tõnu Vaher ütles, et ka tema peas on juba aasta otsa tiksunud mõte, millal tasub hakata ettevõttesse metalliprinterit ostma. ELI toodab droone, millede osadest on ligikaudu 30% valmistatud 3D-printeriga.

Vaheri sõnul suures lennunduses juba kasutatakse 3D-printerit. Kui on võimalik printida juba titaanist, siis miks mitte kasutada seda ka väikeste lennumasinate tootmisel, mis muudaks detailid oluliselt tugevamaks ja odavamaks, nentis Vaher.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077