Autor: Tööstusuudised • 28. juuni 2022

Tulevik on tööstus 5.0

Tallinna Tehnikaülikooli teadlased osalevad ambitsioonikas Horisondi teadusprojektis, et aidata väikese ja keskmise suurusega ettevõtteid üleminekul inimeste ning robotite ühistööle. Terminina kasutatakse siin Industry 5.0 ehk tööstus 5.0.
Tööstusrobot Tiksoja Metsagrupi mööblitööstuses.
Foto: Toomas Kelt

Projekti eesmärgiks on toetada transpordi- ja elektroonikatööstust, et muuta tootmisprotsess tööstus 5.0 printsiipidest lähtuvalt jätkusuutlikumaks ja inimeseksemaks. Konsortsiumi kuulub 11 partnerit kaheksast Euroopa riigist ja seda juhib Prantsusmaa Lennutööstuse Assotsiatsioon – Aerospace Valley. Koos luuakse teadmusjagamise platvorm, mille kaudu plaanitakse toetada kuni tuhandet väikese ja keskmise suurusega ettevõtet Euroopas, pakkudes neile nii abi tööstus 5.0 printsiipide rakendamisel, Euroopa sisemiste piiride ülest sektorisisest infojagamist kui ka rahalist tuge oma projektide elluviimiseks.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077