Autor: Raigo Neudorf • 17. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saku Õlletehas sai tellimused Lääne-Aafrika riikidest

Septembri alguses saatis Saku Õlletehas Lääne-Aafrikas asuvasse Sierra Leonesse teele õlut ja siidrit, ootel on veel tellimus Gambiast.

Õlled, mis aafriklaste huvi äratasid, on Saku Porter ning mahe tume õlu Dublin, siidrite seast Kissi siider. Esmane saadetis Sierra Leonesse ja Gambiasse on kokku ligi 2000 plokki siidrit ning 250 kasti õlut.                      

„Selge see, et kaubavahetus nii kaugete ja eksootiliste riikidega on keerulisem kui lähinaabritega. Siiski arendame Saku eksporti mitmekülgselt ja maailma eri paigus, unustamata küll sealseid riske,“ rääkis Saku Õlletehase juhatuse esimees Margus Kastein.

Eksootilised turud ei moodusta suurt osa Saku Õlletehase koguekspordist, enamik toodetest läheb naaberriikidesse ja Põhjamaadesse. Ekspordiks läheb ligi 50% Saku Õlletehase toodangust.

Saku ekspordib tooteid 20 riiki, suurimad eksporditurud on ettevõtte jaoks Soome, Poola, teised Balti riigid ja Taani.

Enne Lääne-Aafrika riike lisandus Saku eksporditurgude sekka eksootilisematest sihtkohtadest Seišellid ja Vietnam.

 

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077