Margus Kastein: õlleturg jätkab vähenemist

Saku Õlletehase juhatuse esimehe Margus Kasteina hinnangul ootab ka tänavu Eesti õlleturgu paari protsendiline kahanemine.

„Arvestades aasta alguses toimuvat aktsiisitõusu ja kogu Euroopas nähtavat trendi õlleturu mõõduka languse suunas, prognoosin Eestiski mõneprotsendilist langust,“ ütles Kastein. Seega jääb Saku Õlletehasel langevale turule suurem osa  tooteportfellist – 70% õlu ja 30% karastusjoogid.

Kuigi õllepruulimine jääb endiselt Saku Õlletehase põhitooteks otsib ettevõtte lahendusena kasvu ekspordimahus ja tooteportfelli laiendamist karastusjookide ning teiste lahjade alkohoolsete jookide osas peale õlle. „Viimase aasta suuremad kasvajad on toodete seas olnud vesi ja siider ja näeme lähiajal sama trendi jätkumist,“ kinnitas Kastein. „See tegevusmudel annab meile mõõduka stabiilse ja orgaanilise kasvu,“ lisas ta.

Saku Õlletehase peamised eksporditurud jäävad Euroopasse: Soome, Poola, teised Balti riigid ja Taani. 20 ekspordiriigi seas on ka Aasia ja Aafrika riike.
Eelmisel aastal suutis Saku Õlletehas liikuda tootmismahu ja käibega sarnases graafikus 2013. aastaga, mis oli tehase ajaloos rekordiline. Täpseid 2014. aasta majandustulemusi ettevõte veel avaldada ei saa, kuna emafirma Carlsberg on börsiettevõte.

Osale arutelus

  • Tanel Raig

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara