Autor: Tanel Raig • 5. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Margus Kastein: õlleturg jätkab vähenemist

Saku Õlletehase juhatuse esimehe Margus Kasteina hinnangul ootab ka tänavu Eesti õlleturgu paari protsendiline kahanemine.

„Arvestades aasta alguses toimuvat aktsiisitõusu ja kogu Euroopas nähtavat trendi õlleturu mõõduka languse suunas, prognoosin Eestiski mõneprotsendilist langust,“ ütles Kastein. Seega jääb Saku Õlletehasel langevale turule suurem osa  tooteportfellist – 70% õlu ja 30% karastusjoogid.

Kuigi õllepruulimine jääb endiselt Saku Õlletehase põhitooteks otsib ettevõtte lahendusena kasvu ekspordimahus ja tooteportfelli laiendamist karastusjookide ning teiste lahjade alkohoolsete jookide osas peale õlle. „Viimase aasta suuremad kasvajad on toodete seas olnud vesi ja siider ja näeme lähiajal sama trendi jätkumist,“ kinnitas Kastein. „See tegevusmudel annab meile mõõduka stabiilse ja orgaanilise kasvu,“ lisas ta.

Saku Õlletehase peamised eksporditurud jäävad Euroopasse: Soome, Poola, teised Balti riigid ja Taani. 20 ekspordiriigi seas on ka Aasia ja Aafrika riike.

Eelmisel aastal suutis Saku Õlletehas liikuda tootmismahu ja käibega sarnases graafikus 2013. aastaga, mis oli tehase ajaloos rekordiline. Täpseid 2014. aasta majandustulemusi ettevõte veel avaldada ei saa, kuna emafirma Carlsberg on börsiettevõte.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077