Autor: Raigo Neudorf • 5. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Margus Kastein: õlu on Eestis juba praegu kallis

Saku Õlletehase juhatuse esimehe Margus Kasteina hinnangul on õlu Eestis juba täna kallis.

„Aktsiisitõusu täpset mõju on raske hinnata, kuna Eestis ei ole nii suurt aktsiisitõusu õllele varem toimunud, kuid kindlasti on see kõigile tarbijatele halb uudis. Aktsiisitõusud jäävad reeglina ikka tarbija kanda, nii on see kõigi toodete puhul.  Õlu on Eestis juba praegu kallis,“ kommenteeris Kastein aktsiisitõusu võimalikku mõju. 

Tema sõnul on Eesti õlleaktsiisi suhte poolest sissetulekutesse Euroopa Liidus kolmandal kohal - meid edastavad vaid Soome ja Iirimaa. Vahe Läti ning Leeduga on Eesti kahjuks 2-3 korda.

„Täiendav aktsiisitõus võib suure tõenäosusega hoogustada õlle ostmist Lätist,“ kommenteeris Saku Õlletehase juht.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077