Autor: Tanel Raig • 15. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

100 miljonit krooni tõid ABB-le Aasta Välisinvestori tiitli

Möödunud aastal Eestisse üle 100 miljoni krooni investeerinud AS ABB valiti eile Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse ettevõtluskonkursil neljandat korda Aasta Välisinvestoriks.

„Tänavuse aasta välisinvestori tiitel on tunnustus meie panusele Eesti majandusse,“ märkis ABB Balti riikide juht Bo Henriksson. „Eelmine aasta oli enamikule ettevõtetest raske, kuid tugevad suutsid leida võimalusi ka investeeringuteks. See oli ja on ABB Grupi üldine põhimõte, et tabada raskes majandusolukorras uue tõusu märke.“

ABB AS suutis eelmisel aastal säilitada turuosa enamikus tegevusvaldkondadest. Neljas tehases käivitati mitmete uute seadmete tootmine ning suudeti kohati tõsta ka tootmismahte, mis nõudsid sageli ka lisainvesteeringuid. Juba täna avab ABB Jüris asuvas madalpingeajamite tehases taas uue tootmisliini innovatiivse päikeseenergiavaheldi tootmiseks, uue insenerikeskuse ja päikeseenergia tootmisjaama. Investeeringutesse lisab see üle 2 miljoni euro.

Henriksson rõhutas, et ABB Grupil on jätkuvalt usku Eestisse investeerimise vajalikkusesse ja Eesti majanduskeskkonda. ABB on Eestis tegutsemise aja jooksul siia investeeritud üle miljardi krooni.

ABB sai Aasta Välisinvestori auhinna ka aastatel 2007-2009, kusjuures 2008. aastal lisandus ka peapreemia, Aasta Ettevõtte tiitel.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077