ABB investeeris Jüris 2 miljonit eurot tootmisse ja inseneridesse

ABB avab neljapäeval Jüris uue tooteliini ja insenerikeskuse, millesse investeeriti üle 2 miljoni euro ja luuakse ligikaudu 50 uut töökohta.

ABB Jüri madalpingeajamite tehases alustab tööd päikeseenergia alaldi PVS300 tooteliin. ABB väitel on tooteliini valmistatav toode maailmas uuenduslik, kuna võimaldab oluliselt suurendada taastuvenergiaallikate kasutuselevõttu. Eesti ABB inseneride jaoks oli esmakordne osaleda niivõrd suuremahulise toote väljaarendamises. Uuel tooteliinil saab tööd 20-30 inimest, lisaks tootmis- ja kvaliteediinsenerid.

Ka uus insenerikeskus vajab hulga uut tööjõudu. Juba praegu on seal tööl 19 inseneri, juurde vajatakse veel umbes 20 inseneri. „Eestil on probleem kvalifitseeritud inseneride vähesusega,“ rõhutab ABB kommunikatsioonispetsialist Sven Sommer.

Insenerikeskus hakkab peamiselt tegelema elektromehhaanilise projekteerimise, mittestandardsete madalpingeajamite rakenduste projekteerimise ja arendusega, müügieelse toetuse ning toodete testimisega seotud protseduuride väljatöötamisega.

Osale arutelus

  • Tanel Raig

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara