Autor: Tanel Raig • 3. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tööstuses kasvas juunis vaid ehitusmaterjalide ja õlle tootmine

Statistikaameti andmetel kukkusid juunis võrreldes maiga tööstustoodangu mahud peaaegu kõigis valdkondades. Suurim kukkumine oli kalatootmises, mis aga statistikaameti hinnangul on tingitud sektori sesoonsusest.

Ainsana kasvasid juunis võrreldes maiga tootmismahud puitlaastplaatide, ehitusplokkide ja õlle toomises. Samaks jäid mahud põlevkivi, jahust kondiitritoodete ja viina ning likööri-viinatoodete tootmises. Suurima languse tegid tootmismahud kalatööstuses (v.a konservid), kus mahtude langus võrreldes maiga oli 56%. Statistikaameti tööstus-, ehitus- ja energiastatistika talituse juhtivstatistiku Lilian Bõkova sõnul on kalatoodete tootmine sesoonne tegevus, kuna kalapüük ja tootmine toimuvad kevadel ja sügisel. Suvel on alati madalseis, kinnitab ta. „Seetõttu ei saa praegu rääkida langusest, siin on tegemist vaid sesoonse faktoriga.

Teine põhjus juuni mahtude allajäämisel võrreldes maiga on juuni väiksem tööpäevade arv. Kui mais oli tööpäevi 22, siis juunis 20.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077