Mõõn uusarendustes tõmbab kaasa ehitusmaterjalitööstuse

Erinevalt ülejäänud Eesti tööstussektorist on ehitusmaterjalide tööstuses tootmine languses jätkuvalt tagasihoidlike siseriiklike uusehituste mahtude tõttu.

Ehitusmaterjalide tööstuses langesid septembris tootmismahud võrreldes eelmise aasta septembriga 4,1%. Varasematel kuudel on tööstusharu mahud olnud enamjaolt siiski kasvus. Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu juhi Enno Rebase ütlusel on tööstusharu olnud ikkagi kogu aasta kehvas seisus. „Kui võrdlusbaas on nõrk, siis ei tähenda need mõningased kasvunumbrid midagi erilist,“ viitab Rebane, et ehitusmaterjalitööstuse siseturg on juba 2007. aasta lõpust kukkunud.

Rebase sõnul on siseriiklikud uusehituste mahud endiselt tagasihoidlikud. Näiteks III kvartali elamuehituse ehituslubade ja kasutuslubade arv on eelmise aastaga võrreldes miinuses. Aga elamuehituses oli juba eelmine aasta halb aasta, räägib Rebane. Ta lisab, et maksukoormuse kasvatamisega väheneb Eesti tootjate konkurentsivõime ka Soomes.

Ehitusmaterjalide tootjatel on raskele olukorrale keeruline lahendusi leida. Rebase sõnul on töötajate vähendamised ja muud meetmed juba korduvalt ära tehtud. Kokkuvõttes ootab Rebane praeguselt aastalt siiski positiivset arengut võrreldes eelmiste väga kehvade aastatega.

Osale arutelus

  • Tanel Raig

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara