Autor: Silvia Kruusmaa • 10. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kalev Chocolate Factory juht lahkub

Magusatootja Kalev Chocolate Factory (Kalev) tegevdirektor Mait Nilson lahkub homme ametist ning ettevõte alustab uue juhi otsingut.

Kalevi teatel on ettevõte juhatuse liige Marko Kaha tegevdirektori asetäitja kuni uue juhi kinnitamiseni.

„Tahan siiralt tänada Mait Nilsonit ettevõtte arendamise eest. Pikkade traditsioonidega Kalev on Eesti kõige väärtuslikum kaubamärk, mida toetab väga asjatundlik personal. Kalevi tootmistegevus on väga hästi korraldatud ning tal on potentsiaali turgude laiendamiseks ning tootmisvõimsuse paremaks rakendamiseks," ütles Kalevi nõukogu esimees Rabbe Wikström. Ta lisas, et ettevõtte uus juht tuleb kindlasti Eestist.

„Nüüd, peale ettevõtte edukat üleandmist uuele omanikule, olen veendunud, et Kalevi tulevik on kindlustatud ning mul on sobiv hetk juhtimisülesanded üle anda. Minu vaated Kalevi strateegilistest suundadest ühtivad suures osas uute omanikega omadega,” ütles Nilson.

Mait Nilson töötas Kalevis 2005. aasta maikuust, algselt tootmisdirektori, grupi restruktureerimise järgselt aga ASi Kalev Chocolate Factory juhatuse liikmena ja tegevdirektorina.

Üle 200aastase ajalooga Kalev on Eesti šokolaadikondiitri- ja suhkrukondiitritoodete valmistaja ning šokolaadi-, suhkru- ja jahukondiitritoodete müüja. Peamised välisturud on Balti riigid, Skandinaaviamaad ning Venemaa. Ettevõtte aastakäive on ligi 28 miljonit eurot ning seal töötab ligi 400 inimest.

Alates 27. maist 2010 kuulub Kalev rahvusvahelisse Orkla kontserni ja on osa Orkla Fenno-Balticu divisjonist, mis on Orkla Foods Nordicu Soome ja Põhjamaade haru.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077