Autor: Agnes Ojala • 24. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nafta hind langeb Dollyst hoolimata

Kuigi Mehhiko lahel möllab orkaan Dolly, jätkab toornafta hind maailmaturul langustrendil.

Dolly ei ole suutnud naftatootmist sel määral häirida, nagu kardeti, ning Ameerika bensiini laovarud kasvavad edasi. Seega näevad maailmamajanduse väljavaated veidi helgemad, kirjutas e24.se.

Veidi pärast seda, kui eile avaldati andmed selle kohta, et Ameerika bensiini laovarud on märkimisväärselt kasvanud, langes nafta hind 2 dollari võrra 126 dollarini barrelist.

Jyske Banki sõnul on järgmine oluline proovikivi 120 dollarit barrelist. Leidub aga ka neid, kes usuvad, et naftahinna langus on lühiajaline. Nii näiteks ütles Ameerika investor T. Boone Pickens teisipäeval senati komisjonis kõneldes, et kui USA ei vähenda naftaimporti, jätkavad hinnad tõusu, jõudes kümne aasta jooksul 300 dollarini barrelist.

Naftahinna tõusu süüdlasi on otsitud nii OPECist kui ka Ameerika demokraatide seast. Samas on põhjust näpuga näidata aga suurte fondide poole, kes on viie aastaga oma naftainvesteeringud kasvatanud 13 miljardilt dollarilt 260 miljardini. USA võimud kaaluvad praegu võimalust piirata fondide spekuleerimist naftaga.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077